نرم افزارهای نقشه کشی متعددی وجود دارند که هرکدام، با توجه به ویژگی هایی که دارند، در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از این نرم افزارها، دیگر نیازی به صرف زمان بسیار زیاد برای طراحی نقشه نمی باشد. در ادامه به بررسی و بیان مزایا و معایب مهمترین این نرم افزارها، پرداخته می شود.
معرفی انواع نرم افزارهای نقشه کشی صنعتی
از جمله نرم افزاهای نقشه کشی صنعتی عبارت است از:
-
Autocad
یکی از مهمترین و در عین حال پرکاربردترین نرم افزار نقشه کشی صنعتی، اتوکد می باشد. اتوکد در واقع مخفف (automatic computer aided design) که برای نقشه های مهندسی، صنعتی و حتی معماری مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر طراحی های 2D و 3D، به کمک این نرم افزار، می توان رسم فنی نیز انجام داد. با توجه به ویژگی های بسیار زیادی که اتوکد دارد، توانسته است تا به یک بنگاه اشتغال زایی تبدیل شود. از جمله کاربردهایی که این نرم افزار دارد، عبارت است از:
- استفاده در برنامه ریزی های معماری.
- طراحی ها و چاپ 3D.
- استفاده شده در صنعت مد.
- طراحی نقشه های مهندسی در رشته مکانیک.
- و موارد دیگر.
-
REVIT
یکی دیگر از نرم افزارهای نقشه کشی که شاید کمتر اسم آن به گوش رسیده باشد، رویت می باشد. بیشتری استفاده از REVIT در مدل سازی اطلاعات و جزئیات ساختمان ها می باشد. می توان گفت که این نرم افزار به صورت تخصصی در رشته معماری مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به قابلیت هایی که دارد، کار کردن با آن ساده از بقیه موارد می باشد.
از جمله ویژگی هایی که این نرم افزار دارد، عبارت است از:
- افزایش سطح کیفیت جزئیات.
- مدل سازی و تحلیل ساختاری.
- پیش نمایش زنده طراحی های انجام شده.
- ارائه جزئیات MEP.
-
CATIA و SOLIDWORKS
2 مورد از مهمترین نرم افزارهای نقشه کشی و به طور کلی مدل سازی مهندسی، نرم افزارهای کتیا و سالیدورک می باشد. در یک مقایسه کلی، کتیا بیشتر در شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل محیط های طراحی و مدل سازی متفاوتی دارد، کار کردن با آن از بقیه نرم افزارها، سخت تر است.
معمولا در شرکت های بزرگ، یک تیم مهندسی با نرم افزار کتیا کار می کنند و در آن تیم هر فرد، متخصص بر روی یک محیط طراحی می باشد. متیا این قابلیت را دارد تا نقشه ترسیم شده را به G-CODE تبدیل کند تا دستگاه های CNC با استفاده از این کد، بتوانند طرح داده شده را در بیاورند.
سالیدورک نیز عملکردی مشابه با کتیا دارد، اما کار کردن با آن ساده تر از کتیا می باشد و اکثر شرکت ها از این نرم افزار استفاده می کنند.
-
نرم افزار نقشه کشی صنعتی 3D MAX
یکی از قدرتمندترین و جدیدترین نرم افزارهای نقشه کشی در صنعت 3D، تری دی مکس می باشد. در 3 سال گذشته این صنعت به قدری پیشرفت کرده است که بسیار از افراد را به خود علاقه مند کرده است. البته ناگفته نماند که تنها استفاده از نرم افزار نقشه کشی نمی باشد. بلکه در موارد زیر نیز استفاده می شود:
- طراحی های صنعتی در معماری و طراحی محصول.
- در صنعت بازی سازی (مدل سازی شخصیت ها و ایجاد حرکات).
- در صنعت فیلم و سینما (استفاده از جلوه های ویژه).
- انیمیشن سازی.
- و موارد دیگر.
البته ناگفته نماند که برای یادگیری این نرم افزار، شما می بایست حتما با اتوکد آشنایی داشته باشید.
جمع بندی
در این مقاله از هنرستان هشتم شهریور ، با توجه نرم افزارهای مختلفی که بیان شد، استفاده از هرکدام بستگی به زمینه کاری و همچین علایق فرد دارد. اما حتما به یاد داشته باشید که تنها یک مورد را یاد بگیرید و در آن متخصص شوید و از یادگیری چند موردی پرهیز کنید. چراکه برای یافتن شغل، شما نیاز به تنها تخصص در یکی از این موارد دارید.
سلام و سپاس . بسیار عالی